Türk Yapımı (Yerli) Pc Oyunlar (2021 İtibari İle)
Türk Yapımı (Yerli) Pc Oyunlar (2021 İtibari İle)
2021 yılı itibari ile Türk oyunları açısından yoğun bir dönemdi, ancak hali hazırda oynanan ve yeni çıkan oyunları listeledik. İşte 2021 yılında en çok sevilen ve oynanan PC oyun listemiz.

1. Mount & Blade Serisi

Mount & Blade II: Bannerlord, TaleWorlds tarafından Microsoft Windows platformu için geliştirilen aksiyon-rol yapma oyunu. Mount & Blade: Warband'in 200 yıl öncesinde geçen oyun önbölüm niteliğinde olup serinin önceki oyunları gibi strateji ve sandbox oynanışı temel almaktadır.

Steam

2. Remnants of Naezith

Remalts of Naezith, bir Türk video oyunu geliştiricisi Tolga Ay tarafından geliştirilen bir platform video oyunudur. Naezith kalıntıları Şubat 2018'de Steam için Microsoft Windows, macOS ve Linux'ta yayınlandı.

Steam

3. No70: Eye of Basir

"No70 Eye of Basir" hikaye ve araştırma odaklı, birinci şahış tarafından oynanan, gerilim ve bulmaca öğeleri barındıran bir yürüme simülatörüdür. Erhan, bulduğu Basir adındaki merceğin sırrını çözmeye çalışırken aniden ortadan kaybolur.

Steam

4. Conarium

Conarium, bağımsız Türk yapımcı Zoetrope Interactive’in geliştirdiği, H. P. Lovecraft'ın Deliliğin Dağlarında isimli uzun hikâyesini konu alan bir video oyunudur.2017 yılında Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri töreninde Yılın oyunu ve En iyi PC oyunu kategorilerinde ödüllendirilmiştir.

Steam

5. Potentia

Yakın dövüş ile yolunu temizle. Gizlilik ve uzak mesafeden saldırı gerektiren durumlar için yay ile düşmanlarını avla. İşler ters gittiğinde ise güvenilir saldırı tüfeğine geç. En kötü durum için ise tabancanı asla yanından ayırma. En önemlisi de cephaneni çok dikkatli kullan. Hayatta kalan olmak istiyorsan, malzemelerini dikkatli kullanmak zorundasın.

Steam

6. Roots of Insanity

Dr. Riley McClein olarak neyin gerçek olup neyin olmadığını anlamaya çalışırken hastanedeki esrarengiz olayları çözmen gerekiyor. Hem de aynı zamanda yıllardır sana huzur vermemiş epilepsi krizleriyle başa çıkmaya...

Steam

7. Voidrunner

Ülkemizden çıkan başarılı bağımsız oyunlardan biri olan Voidrunner, Deathmatch, Takım Deathmatch, Madenciyi Yakala ve Hakimiyet olmak üzere 4 farklı oyun moduna sahip. Çoklu oyuncu desteği de sunan Voidrunner, oyun içinde kullanılabilecek 12 adet gemi seçeneği sunuyor.

Steam

8. Alchemist's Castle

Bir zamanların iyi kalpli ve bilge simyacısı felsefe taşını keşfetmesi ile güç tutkunu, bencil birisine dönüşmüştür. Onu durdurma görevi sana, simyacının eski çırağına düşüyor. Simyacı'nın Kalesi'nin gizemlerini keşfet, hayatta kal ve felsefe taşını yok et!

Simyacı'nın Kalesi, eski Metroid ve Castlevania gibi oyunlardan ilham alınarak geliştirilmiş iki boyutlu bir platform oyunudur. Oyun boyunca zindanlar ve mağaraları keşfedip ihtiyacınız olan eşyaları bularak ilerleyeceksiniz.

Steam

9. TARTARUS

TARTARUS text girdisi entegre edilmiş bir Birinci Şahıs/Aksiyon ve Bulmaca oyunudur. Unreal Engine 4 kullanılarak ABYSS GAMEWORKS tarafından geliştirilmiştir.

2230 yılında, Maden ve Araştırma Gemisi Tartarus (MRS TARTARUS 220478) Neptün yakınlarındayken güvenlik protokolünü hiç bir işaret vermeden aktifleştirir. Mürettebatın hayatta kalması için tek şansı köprüye ulaşarak tüm sistemleri gemi Neptün'e düşmeden önce yeniden başlatmaktır. Oyunu geminin maden operatörü Cooper olarak oynuyoruz. Kahramanımız mühendislik veya pilotaj eğitimi olmadan, yalnızca geminin sistem mühendisi ve aynı zaman da ikinci kaptanı Andrews'un yardımı ile hem kendisini hem de mürettebatı kurtarabilecek mi ?

Steam

10. Stygian: Reign of the Old Ones

Stygian: Yüce Eskilerin Hükmü Howard Phillips Lovecraft'in esrarengiz ve garip boyutlarında geçen, korku içerikli, doğaüstü bir RPG oyunudur. Yüce Eskilerin uyanışından bu yana bir sene geçmiş ve dünyamız artık ölü bir gezegene dönüşmüştür. 

Steam

11. In Silence - Horror Game Official Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=9QQKhOhxuKc

In Silence çok oyunculu bir korku oyunudur. Bir oyuncu üstün duyu yeteneklerine sahip ve neredeyse tamamiyle kör bir canavarı kontrol eder. Diğer oyuncular(2-6) ise canavardan kurtulmaya ya da onu avlamaya çalışır. 

Steam

12. RONIN: Two Souls

Samuray olmak isteyen ve bunun için eğitilen Kenji ile kendi maceranızı yaratın. Ama dikkat edin bu yolda kendi amacınızın dışına çıkabilirsiniz, bu tamamen sizin seçimlerinize bağlı. Başka birinin intikam arzusu sizin amacınıza ve seçimlerinize yön verebilir mi? Yoksa buna “O” mu karar veriyor?

Steam

13. Town Fall Zombie

Town Fall Zombie, Açık dünya bir zombi simülasyonu oyunudur. Tüm kasabayı zombiye dönüştürmek veya şehirde istediğin gibi dolaşmak ve ortalığı birbirine katmak için eğlenceli bir deneyimdir. Gez,Araç sür, Dövüş, Tut, Fırlat, Zombiye dönüştür, Ortalığı birbirine kat. 

Steam

14. EXOMECHA

Microsoft, yeni nesil Xbox konsolu Xbox Series X için geliştirilen oyunları gösterdiği bir etkinlik düzenledi. Etkinlik yayını öncesinde bazı oyunların fragmanları peş peşe gösterildi. Yerli oyun stüdyosu tarafından geliştirilen Exomecha’nın fragmanı da gösterimde yer buldu.

Resmi Site

15. Pawn of the Dead

Satranç adaletini kaybetti, diğer her şey gibi!

Pawn of the Dead satranç tabanlı bir 3D oyundur, Battle Chess tarzında. Onu benzersiz bir oyun kılan unsur mekaniği: Eğer Siyah bir taş, Beyaz taşı yerse onu kendi tarafına dönüştürüyor! Ama endişe etmeyin, bütün bölümler sizin kazanmanızın mümkün olduğu garantisiyle yaratılıyor.

Steam

16. Endless Combat

Endless Combat, özgün yeteneklere sahip karakterlerin zombilere karşı veya herkesin tek olup birbirleri arasında kapıştığı silahlı oyundur; UNREAL ENGINE 4 Oyun Motoruyla geliştirilen oyun daha kaliteli bir oyun dinamiği,daha iyi optimizasyon,daha iyi görüntü ve atmosfer sunmaktadır.

Steam

17. URUZ Er Kişinin Geri Dönüşü

Uruz destanını oynayarak yaşayın! Uruz; tamamı sanat eseri olan piksel grafiklere sahip, Orta Asya Türk mitolojisine ve kültürüne dayalı, fantastik bir dünyada geçen, aksiyon ve macera oyunudur. Muhteşem müzikler ve sürükleyici hikayesi ile birbirinden değişik görevler yaparak deneyim ...

Steam

18. SpaceBourne

SpaceBourne içinde yüzlerce güneş sistemi, sayısız etkinlik barındıran, Rol Yapma Tabanlı, Açık Dünya, Savaş ve Derin Uzay Keşif oyunudur. Silahlarını yükle, gemini hazırla. Dışarıda savaş becerilerine ihtiyacın olacak. 

Steam

19. Mesel

Mesel, sizi bir romanın hem yazarı, hem baş karakteri olmaya davet ediyor. Verdiğiniz kararlarla romanınızı şekillendirin. 

Steam

20. Fabric

Fabric, kendine özgü bir oynanış mekaniği sunan, bölümlerin şeklini ve yapısını değiştirebildiğiniz bir bulmaca oyunu.

Steam

21. Beyond Extinct

Beyond Extinct, bir yeraltı tesisinde hayatta kalan rolünü üstlendiğiniz bir First Person Shooter'dır. Yüzeye ulaşmak için canavar dalgaları arasında savaşmalısın. 20'den fazla silah, 50'den fazla eşya ve daha fazlasıyla rastgele oluşturulmuş seviyelerde sınırsız dövüş kombinasyonu!

Steam

22. Sabotaj

Sabotaj şimdi Açık Beta'da! Türkiye'nin P2W olmayan ilk ve tek yerli FPS oyunu! Para verenin daha üstün olmadığı, bol turnuva ve ödüllerin olduğu Türk yapımı oyuna katıl. 

Steam - Resmi Site

23. Zula Online

Zula, MadByte Games tarafından geliştirilen ve Lokum Games tarafından dağıtılan, MMOFPS türünde bir video oyunudur.Oyun, Türk yapımı ilk MMOFPS oyunudur. Oyun 22 Şubat 2015 tarihinde çıkış yapmıştır. Zula, resmî sitesi üzerinden ücretsiz indirilip kayıt olunduktan sonra oynanabilmektedir.

Steam - Resmi Site

24. İstanbul Kıyamet Vakti

İstanbul Kıyamet Vakti, Sobee tarafından Şubat 2004'ten beri geliştirilen ücretsiz bir MMORPG oyunudur. Ayrıca bu alanda yapılan ilk tamamen Türk yapımı ve yüzde yüz Türkçe bir oyundur.

Resmi Site

25. Kabus 22

Kâbus 22, Son Işık tarafından geliştirilip, Türkiye'de Vestel firmasınca yayımlanan; üçüncü kişi bakış açısıyla oynanan; hayatta kalma, korku türlerinde üç boyutlu bir video oyunudur. Oyunun yurt dışı dağıtımını Merscom firması üstlenmiştir.

Tamindir Link

26. Monochroma

Monochroma, İstanbul merkezli Nowhere Studios tarafından geliştirilen, platform/bulmaca türünde sinematik bir video oyunudur. Kickstarter'da kitlesel fonlanan ve 2013'ün Aralık ayında çıkması planlanan oyun, 28 Mayıs 2014 tarihinde yayımlandı.

Steam

27. Erzurum

Erzurum, Türkiye'nin en soğuk şehirlerinden biridir. Taylan için, kışın ortasında ve yaya olarak Erzurum'un ıssız bölgelerinde seyahat etmek çok saçma bir fikirdi. Taylan'ın henüz farkına varmadığı şey ise, girmek üzere olduğu bölgenin bir göktaşı düşmesinden etkilenmiş olduğudur. Sanki içinde bulunduğu zorlu şartlar yetmiyormuş gibi, şimdi Taylan'ı daha büyük dertler bekliyor.

Erzurum; dondurucu soğuklara, vahşi doğaya, açlığa ve susuzluğa karşı mücadele ettiğin bir hayatta kalma oyunudur. Bu zorlu şartlarla mücadele edebilmek için odun veya kömür toplayıp ateş yakmalı ve kendinizi ısıtmalısınız, uyumak için yatak bulmalısınız, yemek, silah, tıbbi ürünler, yararlı araç gereçler...Kısacası sizi hayatta tutmak için ne gerekiyorsa onu bulmalısınız.

Steam

Böylece listemizin sonuna geldik. Bu tarz listeleri her sene yapıyor ayrıca sizlerin önerisine anketlerde sunuyoruz. Sitemizi takip etmeyi ve bu tarz listelere yön vermek isterseniz takip etmeyi unutmayın. Sonraki yazı ve listelerimizde görüşmek dileğiyle ^^

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.umiteski.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!

Facebook Yorumları