Beklenilen Efsane MMORPG Oyun - Chrono Odyssey - Ön İnceleme
Beklenilen Efsane MMORPG Oyun - Chrono Odyssey - Ön İnceleme
Chrono Odyssey oyununa dair bir gameplay videosu yayınlandı daha 2 gün önce bende birlikte oyuna bakalım bir ön inceleme yapalım istedim. Gameplay videosundan gördüğüm kadarıyla kendimce oyunu yorumlayacağım bir video olacak bu.

Giriş ;

Geçen hafta hazırlamış olduğum 2023 yılında çıkacak mmorpg oyunları videosunda Chrono Odyssey adındaki oyundanda bahsetmiştik. Bu oyuna dair bir gameplay videosu yayınlandı daha 2 gün önce bende birlikte oyuna bakalım bir ön inceleme yapalım istedim. Gameplay videosundan gördüğüm kadarıyla kendimce oyunu yorumlayacağım bir video olacak bu. Bu tarz içerikleri daha sık yapmayıda düşünüyorum. Şimdi hazırsanız videoya başlayalım.

Firma/Önceki yaptığı işler

Oyun Npixel adındaki Kore menşei bir firma tarafından geliştiriliyor. Çok fazla oyunu olduğunuda söyleyemeyiz, korede yayınlanmış Grand Saga adında bir oyunları var sadece. Böyle bir firmanın bukadar büyük bir işi yapması açıkcası beni şaşırtıyor. Bu yüzden hafif bi çekinmiyor değilim ama yapılan işi gördükçe umutlarımda artıyor tabi.

Nedir Chrono Odyssey / Hikayesi

Önceki liste videomda çokda üzerine konuşamamıştık çünkü söylediğim gibi çok az bilgi vardı. Ancak bu video itibari ile artık sitelerinide güncelledikleri için biraz daha üstüne konuşabiliyoruz sonunda.

Oyun Setera adında, henüz bilinmeyen ödülleri ve zenginlikleri olan, keşfedilmemiş bölgelerle dolu bir ülke. Zorlu düşmanlara karşı savaşacağımız, yeni edindiğimiz Uzay-zaman üzerine yetenekler ve yolculuklarınız boyunca oluşturduğunuz ittifaklar sayesinde, henüz keşfettiğiniz bu toprakları fethedebileceksiniz. Bu dünyada tek bir yol yok Bükülen uzay-zamanın kaosundan doğan fırsatlarla dolu olacağı söylenmiş. Hikayesi oldukça ilgi çekici olduğunu söylemem gerek. Özellikle zaman ve mekan konusunun çok üzerinde duruyor, gameplay videosunda daha fazlasına değineceğim zaten bu konuya. Oyunda World Movers yani(Dünyayı Taşıyanlar) olarak geçmekteyiz biz ve varolan dünya sona gelirken Seteraya kaçmışız. Ayrıca bu Wold Movers ların 3 taraf olacağı söylenmiş. Yani 3 faction dan birini seçeceğiz oyunda, bunların temel amacı Seterayı refaha götürmek ama aynı zamanda kendi iç savaşlarınıda vereceği yazılmış. Yani burdan anlıyoruzki ırk savaşları oyunda olacak diye algıladım ben. Bunun dışında 4 ana düşmandan bahsedilmiş. Bunlar Gardiyanlar dediğimiz Seterayı koruyan büyük düşmanlar yani bosslar sanıyorum. Boşluk dediğimiz karanlık güçler olacağını görüyoruz muhtemelen zamanla alakalı konularda sıkıntıya düşürecekler bizi. Kırık dediğimiz iskeletten yaratıklar olacağını görüyoruz yine, Dünyadan tam olarak geçemedikleri için benliklerini yitirmiş yaratıklar olarak geçiyorlar, normal moblarımızdan biri bunlar sanıyorum. Son olarak Sürgün dediğimiz dünyadan gelip dışlanmış kişiler var. Yine normal moblar olarak düşünüyorum bunları. Ancak normal moblardan daha güçlü olduğu söylenmiş.

Oyundaki en önemli olay CHRONOTECTOR dediğimiz saatin zaman ve mekanı bükme yeteneği olacak gibi. Bunun üzerinde özellikle durulmuş sanıyorum ki bu item yada yetenek temel bir araç olacak ve bolca kullanacağız. Şimdilik sitesinde ve içeriklerinden bunları görebiliyoruz.

Chrono Odyssey | Official Gameplay Trailer

- Video metnidir Aşağıdaki videomdan izlerseniz daha mantıklı gelecektir - 

Video Boşluk dediğimiz düşmanların gözükmesiyle başlıyor. Oyunda karanlık bölgelerde bunları göreceğimiz aşikar. Gözüken diğer haritaysa Seteranın huzurlu tarafı. Setera huzurlu, doğayla iç içe ve güzel bir ülke olarak başlayacağız ve ilerleyen süreçte hikaye ile birlikte karanlık tarafıda göreceğiz diye düşünüyorum zaten. Lost Ark ın hikayesine burada benzettim diyebilirim. Sonrasında saat sesleri eşliğinde bir bölüm görüyoruzki zamanla çok işimiz var. Devamında ise random mekanlar gösteriliyor şehir ve etkileşim ile ilgili kısımlar var görüleceği üzere. Binek olarak at olacağı yine aşikar. Ayrıca classlara dair buradan bir kaç ipucu alabiliriz sanıyorum. 5 6 tane class saydım şuana kadar ben. Warriorun 3 türü( tek kılıç ve kılıç kalkan, berserk), Asas, Büyücü ve Okçu diye tahmin ediyorum. Temel 6 sınıf olabilir oyunda. Bu gemi sahnesinde fast travel mı yoksa gemiyimi kullanıcaz tam bilemiyorum ama denizleri aşmak oyunda olacak sanıyorum yine.  Sonrasında oynanışa dair mekanikler görüyoruz burda biraz. Açıkcası Action RPG/Nontarget olacağını tahmin etmiştim ama bukadarını düşünmemiştim gerçekten. Soul like havasıda veriyor ufaktan ama daha hızlı olacak. Oldukça hoşuma gitti diyebilirim bu kısmın. Bayada sağlam duruyor mekanikler. Tam buradaysa Chronotector dediğimiz saati görüyoruz. Zamanı manipule etme yeteneğini bir ufak gösteriliyor. Burası hikayeye hasmı bilmiyorum ilk öğreneceğimiz kısım burası olabilir. Ayrıca buradaki mekan bana çok fazla Lost Ark daki Trixion map etkisi verdi. Bir diğer kısımda dağa tırmanıyor tırmanmanın olacağını zaten tahmin ediyorduk diğer videodada vardı. Burdaysa aslında uzakları göstermeye çalışmışlar. Gerçekten farklı bir dünyada oynayacağımız hissi yaşattı bana bu kısım ve oldukça sağlam gözüküyor yine grafikler. Burada da tek kılıç, okçu, büyücü, berserk, kılıç kalkan, asas yetenekleri ve oynanışı gösteriliyor. Benim dikkat ettiğim birşey var classların hep 2 yeteneği var gibi geldi bana. Daha doğrusu class’ın yeteneği evrimleşiyor gibi. Muhtemelen BDO daki uyanış tarzı bir mekanik ile farklı yeteneklere seri geçişler yapıp combo halinde kullanabilicez. Özellikle asas sınıfının mızrağa geçmesi, yada diğer asasın silah kullanması bunun göstergesi. Bu uyanış ve alt sınıfı kendimiz seçiyoruz düşüncesini verdi bana. Burda bir bilgi daha var ayrıca, cinsiyet kısıtlamasıda yok sanıyorum asasın 2 cinsiyetide gözüküyor videoda. 

Beklenilen Efsane MMORPG Oyun - Chrono Odyssey - Kendi Videom

Devamında ise muhtemelen ilk boss ların mekaniklerini görüyoruz. Açıkcası büyük bosslarda en nefret ettiğim şey dümdüz olması bossların. Vurulan ve alınan hasar belli olmaz animasyonlar can sıkar. Bu oyunda ise oldukça sağlam olacak gibi duruyor. Videoyu yavaşlatıcam özellike dikkat ederseniz boss vurduğunda düşenler, savunma yapanlar, ve uçanlar var. Buda boss fightlarının ne kadar keyifli olacağının bir göstergesi. Vurulan ve alınan hasarlarda çok bariz etkileri belli oluyor. Buda oldukça iyi bir izlenim bıraktı bende. Ancak başka farkettiğim şey bosslar 5/6 kişilik ekiplerden oluşuyor. Yani Dünya bossları dışında Dungeon bossları olacağını düşünüyorum ben ve bu onlar. Mekanikli olacaklarıda bariz belli çünkü savunma ve saldırı şekilleri değişiyor göreceğiniz üzere. Burdaki kısımda ise dünya bossunu görüyoruz. Epic bir sahne oluşuyor yavaşlattığımda. Yine aynı şekilde vurulan ve alınan hasarlar belli oluyor. Yerde ölü yatan playerlarıda görebiliyoruz, oldukça güçlü dünya bossları bizi bekliyor ^^Bu kısımda ise saatin kullanımını gösteriyor. Açıkcası bunun oyun içinde aktif bir kullanımı olacağını düşünmüyorum ben daha çok hikayeye has birşey gibi geldi bana, zaten online bir oyunda bunun kullanımı çok karmaşık olacaktır. Bu benim düşüncem tabi. Bu sebeble nasıl kullanılacağını çok merak ediyorum bi yandanda. Mesela ölüp geri döndüğü bu sahne hikayeye has gibi duruyor çok fazla. Belkide öldüğümüzde kullanıp zamanı geri almamızı sağlayabilir tek seferlik. Ancak yinede onlineda bunu kullanmak çok garip olacak. O yüzden kullanımının nasıl olacağını gerçekten ayrı bi merak ediyorum. Bu kısımda ise yine hikayenin bazı kısımlarını görüyoruz cinematic geçişler bunlar sanıyorum. Dungeonların giriş ve çıkışlarındaki bu tarz sahneler cinematicler görebiliriz. Sona doğru son bir boss fight gösteriliyor ki burda tekrar farketmemi sağladı. Vurulan yerden hasar alıyor olmamız inanılmaz gözüküyor bence, en son terada görmüştüm bunu ne tarafdan vuruyorsak oradan kan çıkar ve savrulursun. Bir çok MMORPG oyununda buna dikkat edilmez ama burda dikkat edilmiş ve yine oldukça hoşuma gitti buda. Ayrıca uyanış tarzı bir geliştirme olduğunu birkez daha görmüş oldum ben. Zira büyücünün kitap alması, kılıç kalkan warior un mızrağa dönüşmesi vs bunlar ayrı classlar değilde uyanış gibi geldi bana. Yada bukadar sınıf olabilir mi? Oda ayrı bir düşünce tabi. En sonunda da yine saat sesleri eşliğinde dünyasını göstererek bitiriyoruz. Açıkcası dünyası çok güzel gözüküyor yine dediğim gibi. Videomuz bukadardı.

Oyunun Vaatleri ve Düşüncelerim

Son olarak Oyun vaatlerine gelecek olursak, öncelikle tam bir MMORPG oyunu ve pve, pvp yanında hikayesinide ön plana çıkarmış durumda. Daha önce gördüğüm MMORPG oyunlarında çok olmayan bir özellik bu ve oldukçada ilgi çekici bir hikayesi var bence. Her yönünü güçlü tutmuş sağlam bir oyun olacağı söylenmiş. Üstelikde bunuda çok sağlam grafiklerle yapacaklarını söylemişler ki öylede duruyor. Ancak benim asıl merak ettiğim bu grafikleri mmo bir oyunda nasıl optimize edecekleri. Optimizasyon konusunda sıkıntılar olacağını yada downgrade alacağına düşünüyorum açıkcası. Oynanış ve çeşitlilikğininde çok iyi olacağını videodan görebiliyoruz zaten. Büyük boss savaşları ve keyifli dungeonları olacak gibi duruyor. Vuruş hissi ve mekanikleride oldukça sağlam gözüküyor.Yani şuana kadar gelmiş en kaliteli MMORPG oyunu olacağı konusunda oldukça iddalılar. Ki gördüklerimdende oldukça memnun kaldım ben. Baya sağlam duruyor. Bu arada lifeskill konusunda hiçbirşey göremedik o konuyuda merak ediyorum açıkcası. Optimizasyon ve zamanı kullanma olayı dışında çok kafama takılan birşey kalmadı şimdilik açıkcası. Birde lifeskill tabi. Videodan oldukça etkilendim ve oyunun çıkmasını daha bi sabırsızlıkla beklemeye başladım ben. Umarım bir an önce çıkarda testlerimizi yaparız.

Son olarak söylemek istediğim ise Oyunun zamana bukadar odaklanması, Saat geçmesi ve MMORPG oyunların temel ihtiyacı olan saatler… çok ironik bir olay değilmi sizcede? Sonuçta MMORPG oyunlar saatlerimizi alıyor ve zamanı geri alamayız. Oyunda geçen her anın keyfini çıkarın demenin farklı bir yolu olabilirmi? Sizlerinde oyun ve video hakkındaki düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Yorumlarda buluşalım efenim.

Böylece Chrono Odyssey ön incelememizinde sonuna gelmiş olduk. Sonraki videolarda ve incelemelerde görüşmek dileğiyle. Sevgiyle ve Oyunla kalın dostlar.

Ümit 'RecLast' Eski

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.umiteski.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!

Facebook Yorumları