Bu Oyunları Beklemeli miyiz? - MMO Gündemi 1 - Mayıs 2023
Bu Oyunları Beklemeli miyiz? - MMO Gündemi 1 - Mayıs 2023
Selamlar dostlar bugün MMO Gündemi adındaki serimizi başlatma kararı aldım. Bu seri boyunca aylık yada haftalık olarak güncel MMO haberlerini sizlerle paylaşıyor olucam. İşte 1 Mayıs 2023 itibari ile MMO Gündemimiz.

Bu Oyunları Beklemelimiyiz? - MMO Gündemi 1 - Mayıs 2023

Selamlar dostlar bugün MMO Gündemi adındaki serimizi başlatma kararı aldım. Bu seri boyunca aylık yada haftalık olarak güncel MMO haberlerini sizlerle paylaşıyor olucam. Bu seri ayda 1 de gelebilir haftada 1 de gelebilir oyunlara ve haberlerin önemine göre değişecektir. Ancak kesin olan şu ki 1 ay boyunca en güncel haberlere ulaşacak ve merak ettiğiniz oyunlardan bilgiler alacaksınız. 

Elimizde de sıcak bilgiler varken hemen ilk videomuzu yapayım dedim. Çok uzatmadan hemen başlayalım isterseniz.

Mad World Açıldı

İlk haberimiz Mad World den. 2023 de çıkacak oyunlar listemizdeki Mad World 27 Nisan itibari ile açıldı. Steam de hala yakında sekmesini görüyor olsanızda oyun şuanda sitesinden oynanabilir halde. Hatta  oyunu bizzat denediğim şu videoya bakabilir ve ilk görüşlerimide görebilirsiniz. Bir kaç gün önce oyunda keşfedilen bir bug yüzünden oyun rollback e bile gitti ve 3 saat geri alındı. Merak ediyorsanız ücretsiz bir şekilde sitesinden hala oynanabilir halde duruyor bu arada.

Amazonun 2023 Takvimi ve Yeni LOTR Oyunu

Diğer haberimiz yine Amazondan. Amazon oyun alanında çok çalışmak istiyor ama bir türlü dikiş tutturamadı ne yazıkki. Bu seferde Lord of the rings için bir haber yayınlandı ve haklarını aldığını hatta oyun geliştirmeye başladıklarını duyurdu. Öncesinde dizilerinide yapmışlardı hatırlarsınız bayada tepki aldılar. Şimdide oyununu yapacaklarını açıkladılar. Hatta eski LOTR Online ile alakalı değil çok daha kapsamlı kaliteli bir oyun geliştirdiklerini açıkladı.

Ayrıca Amazon Games sayfasınıda düzenledi ve Takvim niteliği taşıyan bir sekme oluşturdu. Bu sekmedende görüleceği üzere yeni oyunlarını ve bilgilendirmelerini görebiliyorsunuz. Geliştirilen gizli ve hali hazırda açık oyunların güncellemeleri gibi şeylerde burada gözüküyor. Açıklamaya bu linki koyacağım daha dikkatli bakabilirsiniz.

Night Crows - Gameplay Paylaşıldı

Night Crows un kore sürümü açıldı bildiğiniz üzere. Hatta gameplay ve içeriklerde paylaşılmaya başlandı. Öncelikle üzücü bir durum söylemem gerekiyor burda, şöyleki oyunun crossplatform olacağı kesinleşti. Mobil ve PC için ortak çıkacak oyun. Buda demek oluyorki içeride göreceğimiz bir çok şey mobilvari olacak. Özellikle dikkat ettiğimde arayüz zaten mobil gibi. Oynanış ve grafikler fena durmuyor gerçi. Ancak bir çok yönden mobile entegre edilmesinin kötü yanlarını göreceğiz. Aynı şeyi Odin valhalla içinde söylemiştim. İçerik ve detaylar için farklı ve oyuna has bir video yapacağım zaten. Bu yüzden çok detaylarına girmiyorum ama açıkcası bir tık beklentiyi düşürdüğümü söylemem gerek bu oyun için.

Perfect New World - Gameplay Paylaşıldı

Perfect New World ün 2 hafta kadar önce bir betası yapıldı bildiğiniz üzere. Listesini yaptığım süreçte hatta alımlar kapanmıştı. Betaya katılamamış olsakda hatta NDA olmasına rağmen oyundan içerikler sızdırıldı. Oyun hakkındaki görüşlerim bi tık daha oturduğunu söylemem gerekiyor. Oyun grafik ve oynanış konusunda gayet başarılı duruyor. Hatta c9 a benzediğini söylemiştim aynen oradaki gibi action combat bir sistem ile oynuyoruz ve oldukça keyifli duruyor. Ancak oyunun optimizasyon ve içerik sorunları çok fazla olduğunuda gördüm. 40xx li sistemler bile kasıntılarla boğuşmuştu. Ayrıca çok fazla buglada karşılaştılar. Oyunun betada olduğunu tabi belirtmemiz lazım bu sorunlar giderilecektir muhtemelen. İçerik konusunda çok birşey göremesekde zayıf gözüküyordu. Oyunun detayları için yine ayrı bir videoda anlatmayı düşünüyorum o yüzden beklemede ve takipde kalmayı unutmayın derim. Özel bir ön inceleme videosu yakında gelecek.

Throne and Liberty - Gameplay Paylaşıldı

Bugün Throne and Liberty içinde gameplay videoları paylaşıldı. Beni en üzen gameplay ise bu oldu ne yazık ki. Zira en beklediğim oyunlardan biri buydu ve eminimki beklenti en çok bu oyun içindi. Bu oyununda Crossplatform olacağı kesinleşti ancak mobil değil, konsol ve pc de yayınlanacak oyun. Oyunun grafikleri yine sağlam gözüküyor ve genişde bir dünyası var. Optimizsyon, Hikaye ve içeriklerde fena değil. Ancak action combat sisteminden çıkmışlar ne yazıkki. Oyun Tabtarget bir sistemde oynanacak ve gördüğüm kadarı ile çokda zevkli değil. Yapılan yayın ve içeriklerde inanılmaz tepkilerle karşılaştım. Oynanış dışında her yönü ile başarılı dururken buradan patladığını söylemem gerek. İşin üzücü yanı şu ki MMORPG oyunlarda en dikkat edilen şeyde oynanıştır. Neler olacağını birlikte göreceğiz ancak daha detaylı bir ön inceleme videosunu yine yakında paylaşıyor olucam. Beklemede kalın arkadaşlar. 

Ares Rise of Guardian - Gameplay Paylaşıldı

Ares Rise of Guardian içinde bugün bir oyun içi gameplay trailerı paylaşıldı ve 31 mayısda Kore betasının açılacağı açıklandı. Oyun hakkında bazı detaylar ortaya çıkmış oldu. Bu oyunu çok fazla Cabal a benzetiyordum ben ve bunuda yine doğruladık. Scifi öğeleri ile oynayacağımız action combat bir RPG oyunu olacak. Oyun yarı açık dünya dediğimiz ufak bölgeler halinde ilerleyecek. Dungeon ve içeriklerinde bol olacağı söylenmiş. Cabal da da bu şekilde yarı dungeon olarak bölgeler vardı hatırlarsınız bu yöndende çok fazla benziyor zaten. Ancak çok hypelanmamak için ufakda bilgi vereyim. Oyunun Crossplatform olabileceği söyleniyor. Detay yada herhangi bir açıklama yok sadece söylenti ama şimdiden beklentimizi ayarlamakta fayda var diye düşünüyorum. Detaylar geldikce bu oyun içinde ön inceleme ve içerikler yapmaya çalışacağım.

Odin Valhalla - Gameplay Paylaşıldı

Odin valhalla nında  korede betası açılmıştı hatırlarsanız. Gameplayleri değerlendirirken bundanda bi ufak bahsetmem gerek diye düşündüm. Zira Yüksek beklentiyle bakıp mobile crossplatform olacağını duyduğum an soğudum bir oyun olmuştu. Genel itibari ile oyun fena durmuyor aslında. Grafik ve oynanış fena değil. İçerik ve hikayede başarılı duruyor. Ancak az önce Night Crow için de dediğim gibi bir oyun mobile de çıkıyorsa illaki birşeyleri sınırlandırmak zorunda kalıyorlar ve arayüzüde buna göre ayarlamak zorunda kalıyorlar. Hatta Odin valhalla direkt olarak mobile üstüne çıkacağı için buna uyarladılar. Buda gerek grafik gerekse oynanış olarak farklılıklar oluşturuyor. Bu yüzden ne yazıkki beklentimi düşüren bir oyun oldu kendisi. Özellikle bir videoda yine bunlarıda değerlendirir detaylı ön incelemesini yaparız diye umuyorum bakalım.

CDProject Red Multiplayer Oyun

CDProject Red dende bi haberimiz var. Witcher dan tanıdığımız firmadan güzel bir haber aslında. Firma geçen günlerde bir roadmap yayınladı ve geliştirilecek yeni projeler hakkında bilgiler verdi. Bunlardan bir tanesi olan Witcher Sirius projesi Witcher evreninde geçecek bir Multiplayer oyun olacağı yönünde. Bunu önce bir mod olarak düşünmüşlerdi zaten ama belliki artık bir projeye ve oyuna dönüşeceğini varsayabiliriz. Tam bir MMO olmasada sevindirici diye paylaşmak istedim ^^

Blizzard - Diablo 4  - 6 Haziranda çıkıyor

2023 listemizde yer vermediğim için biraz tepkiler gelmişti bana ancak listeyi yayınladığım sırada oyunun betasını oynadık zaten biliyorsunuzki hatta videosuda gameplay kanalımıza yüklü diye denediğimiz bir oyuna yer verme gereği duymamıştım. Blizzard Diablo danda bildiğimiz bi haber var. Oyunun şuanda hazır olduğu ve 6 haziranı beklediklerini duyurdular. Bir aksama olmaksızın 6 haziranda oyunun açılacağını tekrardan buradan duyurmuş olayım. Ha bu arada çok konuşulan Necromancer sınıfınada nerf geldiği açıklandı. Betalar bu yüzden olduğunu ve karakterlerin dengelerini bu sayede sağladıklarını belirttiler.

Nightingale Erken Erişimi Tekrar Ertelendi

Liste videomuzda yine bahsetmiştim bu oyundanda hatta ertelenebilir bilgi azda demiştim. Öylede oldu arkadaşlar. Bu oyun yine erteleme almış durumda. Herhangi bir tarih belirtilmedi. Unreal Engine 5 e geçmeleri sebebi ile sürecin uzadığını ve sonraki betada daha fazla kişiye erişime açacaklarını açıkladılar. Bekliyoruz yine bu oyunuda.

Ashfall Beta Tarihi Açıklandı

Listemizdeki oyunlardan bir diğeri Ashfall dı biliyorsunuz. Beta tarihi açıklandı bu oyununda sonunda. Temmuz ayında betası olacağı söylenmiş.Hatta birde video yayınlanmış. Beta kaydı için linki açıklamada vericem yine. Post Apoclyptic bir dünyada geçecek oyunun içerikleri hakkında hala çok detaylı bilgi yok ne yazıkki bi erteleme olurmu dedirtiyor ama göreceğiz bakalım. Son yayınladıkları videoya bakacak olursak fena da durmuyor gerçi sitelerini neden güncellemiyorlar bilmiyorum ama videodan bi tık gaza geldim ben ^^

Aion Classic Çıktı

Aion u zaten bilenleriniz biliyordur muhtemelen. Hemen kısacık bir bilgilendirme yapayım buradanda. WoW Classic gibi bunada bi Classic sürümü eklendi. Bu sürüm yine Wow da olduğu gibi oyunun eski özelliklerini ve zorluğunu barındırıyor. Meraklıları ve o eski halini özleyenler için güzel bir seçenek. Oynamak isterseniz Sitesinden indirebilirsiniz direk.

Fractured den Haberler

Uzun süredir haberini duymadığımız Fractured, yine karmaşanın içinde kaldı. Gamigo dan ayrılmasından sonra oyunun eski sitesine dönüş sağlanmaya çalışılıyor. Oyuncuların hesaplarını entegre etmeye çalışacaklarmış ve herşey yolunda giderse bu sene içinde bir beta açılacağı söylendi. Tabi ne zaman açılacağı hala bilinmiyor.. Bu oyunda bi başını doğrultamadı arkadaş ne yapsalar patlıyo ellerinde kalıyo ya inanılmaz ^^

Palia Betası açılıyor

Listemizdeki oyunlardan bir diğeri olan Palia 25 Mayısda teknoloji testi için 2 günlüğüne açık olacak. Sınırlı sayıda alım yapılacağı ve içerik paylaşımınında yasak olacağı duyuruldu. Sitesinden başvuru yapan, sistemi yüksek, zaman ayırabilecek kişilerden seçileceğinden bahsedildi. Ayrıca Discord dan direk iletişime geçen bazı kişilerede kod verilecekmiş. Ne yazıkki kaçırdık betayı alamadık ama yinede güncellemeleri discordlarından takip edicem ki size net bilgiler verebileyim ileriye dönük. Orada illaki paylaşımlar yapılıyor zaten.

Blue Protocol Yine Ertelendi.

Blueprotocol yine erteleme aldı. 14 Haziranda Japonya testlerine başlayacak olan Blue Protocol un 2024 yılına ertelendiği kesinleşti. 2024 de kapalı betası yapılacakmış ve net tarihide hala yok. Özetle bir oyun daha 2023 listesinden silindi arkadaşlar. Bu oyunun testleri zaten daha önce yapılmışken Amazon neden el atıp öne çekmiyor hala anlamış değilim. En azından beta testini Japonya ile aynı anda yapsaydıda deneseydik oyunu.. Neyse beklemeye devam ediyoruz..

Wayfinder Kapalı Betası Başladı

Yine listemizdeki oyunlardan Wayfinder 24 Mayıs itibari ile kapalı betası başladı. Betaya 1000 kişi alınacağı söylendi sadece ve listede yokum ne yazık ki. Gerçi NDA sebebiyle içerik paylaşmak yasaklanmış zaten çerikler göremeyeceğiz ama kod alan bazı arkadaşlardan bilgileri alacağım. Gördüğüm ve incelediğim kadarıyla görüşlerimi ileride tekrar paylaşırım arkadaşlar. Detaylarına ilerleyen süreçde bakacağız.

Oyun Güncellemeleri - Genshin, Overwatch2, Final Fantasy, Dauntless…

Şimdi hızlı oyun güncellemeleri yapalım istiyorum bazı oyunlardan. Oyunları oynayanlar yada takip edenler zaten ne olduklarını bildiği için detaylarına değinmeyeceğim. Hızlıca güncelleme başlıkları ile devam ediyorum.

Genshin e 3.7 güncellemesi geliyor. Bu güncelleme ile ticaret mini kart oyunu etkinliği düzenlenecek..

Overwatch 2 PVE bölümü hakkındaki tartışmalar hala sürüyor. Olacağı ve çıkaralacağı hakında tartışmalar var.

Diablo Immortal Yıl dönümüne özel etkinlik ve yeni class tanıtıldı. Monstrous adında yeni bir class geliyor.

Final Fantasy için The Dark Throne Preliminary güncellemesi 23 mayısda çıktı. Oyuna yeni görev, eşitlemeler ve bölümler eklendi.

Last Epouch adında bir ActionRPG oyunu yayınlanmıştı biliyorsunuz. Bu oyuna yeni bir güncelleme ve kostümüzasyon ekleniyor.

Hearthstone için yeni bir yama geliyor. Balance ve meta dengelemesi yapılacağı söylendi.

Dauntless 4. yılına özel etkinlikleri başlıyor. Özel boost lar ve ödüller verilecek.

Destiny 2 ye güncelleme geliyor. Silah ve dengeleme için değişikler geleceği belirtildi.

VRising için Secret of Gloomrot adında bir güncelleme genişleme paketi geliyor. Yeni boss, içerik ve etkinlikler oyuna ekleniş olacak bu büyük patch ile.

Conan Exiles a Age of War genişleme paketi 22 haziranda geliyor. 1. bölümden oluşan bu paketde yeni silahlar, savaş mekanikleri gibi özellikler eklenecek.

WoW yeni güncelleme ile Mystic+ dungeonlara ulaşılacak.

CoreBorn adında yeni bir Survival MMO oyunu çıkacak. 18 temmuzda açılması bekleniyormuş oyunun. Çok ilgimi çekmedi ama paylaşayım dedim.

Listemizdeki oyunlardan CorePunk geliştirme günlükleri yayınladı. Herhangi bir tarih hala verilmedi ama meraklısı için açıklamalarda güncelleme notlarının linkini atıcam unutmazsam ^^

New World 2. sezon Blood of the Sand 6 temmuzda yayınlanacak.  3v3 pvp sistemi, yeni bölümler ve ekstralar ekleneceği duyuruldu.

Runescape için Necromancy patch i 30 mayısda geliyor. Yeni özellikler ve geliştirmelerden hatta oyun motorunda değişiklikler olacağından bahsedilmiş.

Elder Scroll Online Necrom güncellemesi 5 haziranda geliyor. Necrom yardımcısı Azandar  tanıtıldı. 

Bahsettiğimiz oyunlardan Sizler hangi oyunları bekliyorsunuz yada bu oyunlardan hangilerinden aldığınız haberler hoşunuza gitti. Yorumlarda buluşalım efendim.

Umarım videodan keyif almışsınızdır ve sıradaki videolarımı sabırsızlıkla beklersiniz. Sonraki video ve içeriklerde görüşmek dileğiyle Sevgiyle ve Oyunla kalın Dostlar.

Ümit'RecLast'Eski

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.umiteski.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!

Facebook Yorumları