Sosyal Medyayı Neden Sabahları Kullanmamalıyız?
Sosyal Medyayı Neden Sabahları Kullanmamalıyız?
Sosyal medya üzerine bir kaç analiz ve test yaptım. Sabahları ve kötü bir psikolojide iken sosyal medyayı neden kullanmamanız gerektiğini şöyle anlatayım istedim.
Uzun zamandır bildiğim ama test etmek istediğim birşey vardı. Sosyal medya algoritma testi. Şimdi sizlere neden sabahları ve özellikle kötü psikolojide iken sosyal medya kullanmamanız gerektiğini anlatıcam. Kendimede bir not özelliği taşıyor köşede dursun.
Öncelikle çoğu sosyal medyanın algoritması belli bir süre girilmediğinde yani özellikle sabah sıfırlanıyor "gibi" düşünebiliriz. Bu yüzden sabah karşınıza çıkan ilk şey takip ettiğiniz kişilerin paylaştıkları ve dolayısı ile gününüzü belirleyecek olan şeyde bu oluyor. Eğer pozitif yada negatif şeyler ile başlarsanız pozitif ve negatif, oyun içerikleri ise oyun, motive videoları ise motive, siyaset ise siyaset videoları sizi karşılar. Hatta siyaseti öyle bir hale getirmişlerki hangi tarafa yönelik şeyler paylaşır yada izlerseniz o çoğunluğu göreceksiniz. Bunu özellikle test ettim.
İzleme demişken kaydetme, izleme ve paylaşmanın özelliklede "paylaşmanın" anlık etkileri var. Yaptığınız her paylaşım algoritma sanki baştan yazılıyor ve tüm içerikleriniz o yönde oluyor. Bunuda belirtmiş olayım.
Reklamlar için zaten her an izleniyoruz, anlık olarak söylediğiniz yada arattığınız şeyin karşınıza çıkma sebebi bu. Uygulama içi reklamlarda bu algoritmaya göre çıkıyor zaten. Anlık patlayan "viral" reklamlarda bu değişiyor bi tık ama mantık aynı sonuçta herkesin izlediği şey önünüze düşmesi kaçınılmaz.
1. Buraya kadarki kısımda algoritmayı anlattım şimdi neden sabahları ve kötü psikolojide izlememeniz gerektiğini anlatıyorum. En basit sebebi gününüzü belirlemesi. Bunu bizzat test ettim, Sabahları sosyal medya ile başlarsanız gününüzü bu sosyal medya belirler. Ve karşınıza çıkan şeyler pozitif, negatif, motive, oyun,siyasi her ne olursa olsun ogünkü ruh halinizi bu belirliyor. Bu sebeple kesinlikle sabahları sosyal medya ile başlamayın ve gününüzü bu yönetmesin.
2. Kötü psikolojide izliyorsanız sizi çok rahat etkileyeceği ve anlık kararlar alacağınız bir döneminiz olduğu için yanlış kararlara zorlayacak. Bu yüzden bu dönemde karşınıza çıkan "şöyle yaptım zengin oldum, böyle yaptım sevgilimden ayrıldım, bu sebeble yönümü değiştirdim" videoları mantıklı gelsede yanlış kararlara yöneltmesi çok olası. Tamda bu sebeble dikkat etmenizde ve bu dönemlerde sosyal medyaya girmemeniz yada kararlar almamanız yine önemlidir.
 
3. Algı yönetimi ve yalan sosyal medyada çok fazladır. Bunu özellikle içinde olmayan kişiler kesinlikle bilmiyor ama herkesin o "çok mutlu, çok zengin, şöyle yaptı zengin oldu, bunu yaptı ünlü oldu" gibi yakarışlarının altında yatan psikoloji ve içselliği kimse bilmiyor. Dersleri satsın diye zengin davranıp araç kiralayan "e ticaret zenginleri mi" dersin, çok mutlu olduğunu düşünülen o videoların arkalarımı dersin, ünlü olduğu halde evine kapananlarmı dersin.. Hiç kimse ve hiçbirşey düşünüldüğü gibi değil arkadaşlar bunu net olarak anlamanız lazım. Sonuçta herkesin bir hayatı, yaşantısı, mesleki zorluğu olduğunu anlamanız gerek. Herkes içinde stresli, mutlu, sıkıntılı yada güzel anları görüyor. Orada gördüğünüz mutlu insanlar hep mutlu değil. Sadece o anları paylaşıldığı için o şekilde görüyorsunuz. Bunla ilgili istatistiksel verilerde var zaten insanlar mutluyken daha fazla paylaşım yapar ve izlenimlerde o oranda olur, ki kimse üzgün birini izlemek istemez varmı isteyen? Uzun lafın kısası sosyal medya tamamen yalan ve algı üstünedir bunuda not edelim.
Buraya kadar çok uzattım ama mantığı anladığınızı varsayıyorum. Sosyal medya her zaman reklam için çok önemli olacak. Ancak sosyal ve psikolojik taraflarını görmeniz, gününüzü güzelleştirmesi açısından o yönde kullanmanızı öneririm.
Bunuda hem kendime not, hemde siz çevreme detaylıca anlatmak istedim. Bilenler biliyor zatende paylaşıyorum işte.
Sosyal medyanın sizi yönetmesine izin vermeyin, sabahları kitapla yada bir etkinlikle başlayın. Bunu yaptığım günler daha pozitif ve verimli geçtiğini bizzat deneyimledim ve test ettim. Sizede önerim budur. Artık bu bilgiyide ne yapıyosanız yapın ne bileyim ben bunu bile sosyal medyadan paylaştım izliyoruz oda garip ama neyse 😃
Ümit'RecLast'Eski

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.umiteski.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!

Facebook Yorumları